Goedkoop?

Goedkoop?

‘Kijk nou toch, dat is toch helemaal niet duur’, horen we onze klanten geregeld zeggen. ‘Terwijl dit heel mooi is. Hoe kan dat nou?’

Relatief lage prijzen

Inderdaad, onze producten zijn vaak relatief laag geprijsd. Zo ziet u onze krukjes bij anderen soms voor de dubbele prijs de deur uitgaan en is het niet moeilijk om een duurdere boomstamtafel te vinden bij een concurrent. Hoe kan het, dat onze producten zoveel goedkoper zijn? Maken wij geen winst, deugt het product niet of is er iets anders aan de hand?

Natuurlijk maken ook wij winst en, ik zal u maar meteen geruststellen, onze producten deugen en zijn duurzaam! Ze zijn niet van waaibomenhout en zullen ook niet meteen uit elkaar vallen, integendeel: ze zijn stevig en u zult er lang plezier van hebben. Maar hoe kunnen ze dan zo goedkoop zijn?

In elk product dat u in de winkel koopt, zitten de kosten van de winkelier, zoals winkelruimte, locatie, tussenhandel en personeelskosten versleuteld. We vertellen niets nieuws als we zeggen dat u nooit sec de prijs van een product betaalt, maar ook betaalt voor de kosten van de verkoper. Hoe zit dat bij Ars Longa?

 

Locatie

Ars Longa zit in een landelijk gebied. Dus niet op een dure locatie in een stadscentrum of meubelboulevard. De ruimtes, die vaak ook nog eens als verrassend ervaren worden, brengen relatief lage kosten met zich mee. Zeker als je ze vergelijkt met de kosten van veel andere meubelwinkels, die uiteraard altijd een groot oppervlak nodig hebben.

 

Geen tussenhandel

Daarnaast werkt Ars Longa nauwelijks met tussenhandelaren. In een verkoopketen zitten deze normaal wel. Zo betrekt een winkel meestal producten bij een groothandel in Nederland. Dit brengt weinig risico’s met zich mee en maakt de inkoop en aanvoer overzichtelijk en eenvoudig. Maar ook: de producten duurder. Bij Ars Longa gaat dat anders: Frank trekt sinds jaar en dag naar Indonesië en Marokko om daar persoonlijk de lokale bevolking te ontmoeten en op zoek te gaan naar mooie meubels en andere producten. Hij koopt zelf in en regelt zelf het vervoer naar Ars Longa. Zie hier nog een reden waarom wij unieke en bijzondere meubelen hebben, die ook nog eens een stuk goedkoper zijn dan in andere winkels.

 

Personeelskosten

Naast deze factoren zien we bij Ars Longa lage personeelskosten. Er zijn geen vaste mensen in dienst en Frank doet heel veel zelf, met steun van zijn partner en kinderen. Naast de inkopen, regelt hij de financiën, de marketing en staat hij, samen met zoon Wiebe, in de winkel. Zo houdt hij de kosten laag, en daarmee de prijs van uw producten.

Kortom, de slimme bedrijfsvoering bij Ars Longa zorgt ervoor dat u voor een gunstige prijs aparte en duurzame producten aantreft