Open tuin

In onze tuin bent u welkom tijdens de openingstijden. Die vindt u elders op deze site. Geniet van de tuin en neem plaats op ons terras, neem een heerlijk drankje met wat lekkers er bij in een prachtige omgeving.

De Ars Longatuin is een parkachtige tuin met veel doorkijkjes. Het bestaat uit verschillende gedeeltes: naast een aantal kleurrijke borders vindt u onder meer een vijver, een verrassende bamboetuin en sfeerterrassen. Er loopt een wandelroute door de tuin en er staan veel bankjes, zodat u alles op uw gemak kunt bekijken.

De tuin is aangelegd en wordt voornamelijk onderhouden door Jeannette Baart, die de tuin sinds 2008 steeds verder opbouwt en verfraait. Dat doet ze als hobby en met veel energie en liefde. Daarbij heeft ze uiteraard wel hulp bij het ruwe werk, want de tuin is echt veel te groot om alleen te onderhouden.

Veel individuen en groepen bezoeken de tuin. Enkele reacties van gezelschappen, die bij ons waren:

‘Hartelijke dank voor de gastvrije ontvangst. De mensen hebben erg genoten van de mooie tuin’.
‘Wat een geweldig mooie plek is dit… we zullen het doorvertellen!’.

Wilt u de tuin buiten de openingstijden bezoeken, neem dan contact met ons op via de mail. Wanneer het schikt bent u ook dan van harte welkom.

Feestelijke bijeenkomst

In de Ars Longatuin kunt u uw (feestelijke) bijeenkomst houden. Niet alleen een verjaardag of teamuitje, zelfs een prachtig trouwfeest behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie via tuin@ars-longa.nl

Kunst

Elk jaar vindt u werk van kunstenaars in de tuin. Doorlopend exposeren Joop van Ulden (keramist) en Maria Geschiere.

Dit jaar vindt u – in het kader van de Ijsselbiennale – tot half september de expositie ‘Natuurlijk de Ijssel’. Met werk van kunstenaars uit onze regio, dat staat opgesteld in de Orangerie, de tuin en ons Afrikaanse huisje. Uw bezoekje meer dan waard!