Activiteiten

Open tuin

De Ars Longatuin is een parkachtige tuin met veel doorkijkjes en prachtige borders. Het bestaat uit verschillende gedeeltes: naast de kleurrijke borders vind je onder meer een vijver, een verrassende bamboetuin, sfeerterrassen en kleine huisjes. Er loopt een wandelroute door de tuin en er staan veel bankjes, zodat je alles rustig op je in kunt laten werken.

In onze tuin ben je welkom tijdens de openingstijden. Die vind je elders op deze site. Geniet in alle rust van de tuin en neem plaats op ons terras, neem een heerlijk drankje met wat lekkers er bij in een prachtige omgeving. De tuin is het werk van Jeannette Baart, die de tuin sinds 2008 steeds verder opbouwt en verfraait. Dat doet ze als hobby en met veel energie en liefde. Daarbij heeft ze uiteraard wel wat hulp, want de tuin is echt veel te groot om alleen te onderhouden. Extra vrijwillige hulp is altijd welkom .

Veel individuen en groepen bezoeken de tuin. We krijgen erg veel positieve reacties en zijn daar trots op:

  • ‘Hartelijke dank voor de gastvrije ontvangst. We hebben genoten!’
  • ‘ We hadden een geweldig feest en de mensen vonden het heerlijk bij u in de mooie tuin’.
  • ‘Wat een geweldig mooie plek is dit… we zullen het doorvertellen!’.
  • ‘ Wat een heerlijke, verrassende plek en wat gaat er veel rust van uit’.
  • ‘ We komen zeker terug!’. 
  • Ik zou wel een plant in deze tuin willen zijn’. 

Wil je de tuin buiten de openingstijden bezoeken, neem dan contact met ons op via de mail. Wanneer het schikt ben je ook dan van harte welkom.

Trouwfeest in de tuin

Stel je voor dat je jouw trouwfeest in zo’n fotogenieke, prachtige omgeving viert! Dat kan!

Het fijne is dat je bij ons jouw trouwfeest kunt houden op precies de wijze die bij jou past: wil je alles zelf organiseren of heb je een kleine beurs? Geen probleem! Als je trouwt in de Ars Longatuin heb je alles zelf in de hand en kun je de tuin aankleden zoals jij dat wilt, wat het niet alleen extra persoonlijk maakt, maar ook betaalbaar! Je rekent bij ons uitsluitend de locatie af (het  bedrag  is afhankelijk van het aantal gasten) en kunt alles verder bepalen zoals jij wilt.

Als je overweegt bij ons te trouwen, maak je gewoon een afspraak. We bespreken wat je wensen zijn en geven je vervolgens indicatie van de kosten, die je kunt verwachten. Zeker is dat je een geweldige dag tegemoet kunt zien op deze sprookjesachtige locatie.

Andere bijeenkomsten

In de Ars Longatuin kun je uiteraard ook andere (feestelijke) bijeenkomsten houden. Een familiereunie, verjaardag of teamuitje … er zijn veel mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie via tuin@ars-longa.nl

Kunst

Elk jaar vind je  werk van kunstenaars in de tuin. Doorlopend exposeren Joop van Ulden (keramist) en Maria Geschiere.