Geschiedenis

De Ars Longatuin is in 1998 opgezet. Destijds was het terrein een drassig weiland. Met veel zorg werd een ontwerp gemaakt, het terrein bewerkt en de tuin beplant. De eerste paar jaar daarna was het een magnifieke plek. Helaas echter bleek het onderhoud dermate intensief dat al snel verwaarlozing dreigde.

In 2007 is de tuin overgenomen door Jeannette Baart. In 2008 werd besloten om de tuin rigoureus onder handen te nemen met een ingrijpende renovatie: de tuin werd grootschaliger van opzet, de beplanting kreeg meer ruimte en er kwamen mooie zichtlijnen en prachtige doorkijkjes naar het achterliggende buitengebied. Door de nieuwe opzet werd het onderhoud behapbaar en de tuin derhalve verzorgder. Er werd gekozen voor beplanting, die het goed doet in deze omgeving en voor een heerlijke rustgevende sfeer zorgt.

Inmiddels is de tuin verder gegroeid en volwassen geworden. Er zijn in de loop van de jaren meer elementen toegevoegd zoals een bamboetuin en een prachtige vijver.

Heden

U zult zien dat de tuin inmiddels werkelijk prachtig is geworden. De verbinding met het achterliggende, landelijke gebied is organisch. Naast de vele borders zijn er meerdere terrassen, met elk een heel eigen sfeer: een in Marokkaanse sfeer en er is er ook een in Aziatische sfeer.

Jeannette en Frank (hieronder op de foto) zijn de trotse eigenaren van de tuin. Beiden werken ze er vaak in, naast hun betaalde werk: Jeannette werkt als trainer/coach (www.kesera.nl) en Frank is de eigenaar van het bedrijf Ars Longa. Zij ervaren het werk in de tuin als een creatieve activiteit, die veel rust én voldoening geeft.

Snuffelen

Inmiddels krijgen ze veel lovende woorden van de bezoekers, die de tuin ervaren als een heerlijke plek om in te wandelen, om weg te dromen en om rond te snuffelen. U treft er ook een aantal producten aan, die Ars Longa verkoopt, naast bijzondere kunst. Aan de achterzijde van de tuin ligt de ‘struintuin’: dit is een weiland dat begraasd wordt en waarin u een kikkerpoel aantreft. U kunt er heerlijk even wegdromen in een stilte, die alleen af en toe verstoord wordt door vogels, schapen en het gekwaak van de kikkers.

Op ons terras kunt even heerlijk iets drinken en genieten van de rust en de ruimte.

 

Frank en Jeannette heten u welkom!