Wist je dat Ars Longa grenst aan een prachtige open tuin? Op het terras van de Ars Longatuin is het fijn toeven bij een bezoekje in de zomermaanden. De tuin wordt naast dit alles geregeld gebruikt als decor voor feesten (zoals trouwerijen) en andere bijeenkomsten. Meer weten over de Ars Longatuin? Zie onze website.

Welkom

Snuffelen en feesten

We krijgen veel lovende woorden van de bezoekers, die de tuin ervaren als een heerlijke plek om in te wandelen, om weg te dromen en om in rond te snuffelen. En daar zijn we trots op, we zijn geen professionele tuinontwerpers en werken met liefde en energie in de tuin! Je treft in de tuin een aantal producten aan, dat Ars Longa verkoopt en je vindt er wisselende exposities. Aan de achterzijde van de tuin ligt de ‘struintuin’: dit is een weiland dat begraasd wordt en waarin een kikkerpoel ligt. Een van de vele plekken waar je even heerlijk weg kunt dromen in een stilte, die alleen af en toe verstoord wordt door vogels, schapen en het gekwaak van de kikkers.

Op ons terras is het fijn toeven in de zomermaanden om even iets  te drinken. De tuin wordt naast dit alles geregeld gebruikt als decor voor feesten (zoals trouwerijen) en andere bijeenkomsten. Voor informatie mail: tuin@ars-longa.nl

Prachtig decor

De Ars Longatuin is in 1998 opgezet en in 2008 ingrijpend gerenoveerd. Sinds deze renovatie is de tuin opnieuw aangelegd door Jeannette Baart, die sindsdien het onderhoud en beheer van de tuin voor haar rekening neemt.  De tuin heeft een parkachtige uitstraling: grootschalig van opzet, de beplanting heeft er veel ruimte en er zijn mooie zichtlijnen en doorkijkjes naar het achterliggende buitengebied. Er is gekozen voor beplanting, die het goed doet in deze omgeving en die voor een heerlijke rustgevende sfeer zorgt. Prachtige borders worden afgewisseld met meer open gebieden, er is een aantal bijzondere bomen te vinden en er zijn meerdere terrassen, met elk een eigen sfeer. In de tuin zelf vind je altijd wel een plekje om even te zitten en alles op je in te laten werken. Door de tuin loopt een wandelroute. Bijzonder zijn de bamboetuin en de prachtige vijver.

 

Wees welkom en ontdek!