Boomstamtafels op maat

Wij maken de droomtafel die past bij jouw interieur

Dankzij onze ervaring en expertise met boomstamtafels zijn we in staat om mee te denken en de vele mogelijkheden van dit prachtige houtsoort (suar) te beoordelen. Hieronder zie je verschillende bewerkingen van de tafels bij ons in de loods en bij onze klanten thuis. Naast onze standaardafwerkingen (Skylt, Glitsa & Monocoat puur) zie je hieronder ook voorbeelden van andere mogelijkheden zoals timbercoat (geschikt voor buiten) en epoxy. Verder is het mogelijk om de bladen voor andere doeleinden te gebruiken, zoals als kookeiland.

Bij ons in de loods

Bij onze klanten

Afwerkingen van tafels op een rijtje

Skylt – Standaard

Skylt is een van onze meest gekozen lakken. Het is een matte, naturel lak die dicht bij de huidige kleur van het hout blijft. Het is een goede lak die door ons in vier lagen wordt aangebracht zodat hij de tafel optimaal beschermt en kans op scheuren maximaal verkleint. 

Monocoat wit

Net als de glitsa lak zorgt deze olie voor een donkerdere kleur van de tafel maar dan zonder glans. Het wit in de olie maakt het hout lichter en zachter van kleur. Het voordeel van deze olie is hij makkelijk zelf aan te brengen is en gebruikt kan worden om beschadigingen zelf te herstellen. Weisgrund wordt door ons aangebracht in 3 lagen.

Glitsa – Standaard

Glitsa is ook een van onze meest gfekozen lakken. Het is een lak die zorgt voor een vergroot contrast van de tafel. De tekeningen van de tafel worden door deze lak verder naar voren gehaald. Zo worden donkere stukken van de tafel donkerder en lichtere stukken geler. Deze lak heeft vaak net wat mooier resultaat dan de hardwax olie. Net als de skylt lak is dit een goede lak die door ons in vier lagen wordt aangebracht zodat hij de tafel optimaal beschermt en kans op scheuren maximaal verkleint.

Epoxy

Epoxy geeft de tafel ook een iets donkere kleur. Verder geeft het de tafel een dikke, harde, glanzende beschermlaag die het hout luchtdicht afsluit. Hiermee kunnen ook gaten worden opgevuld. Epoxy is geschikt voor vele doeleinden maar is ook prijzig. overleg daarom altijd even met ons wat de mogelijkheden en kosten per blad zijn.

Monocoat puur – standaard

Monocoat puur is een sterke olie zonder glans. Deze olie zorgt dat het hout donkerder van kleur wordt. De olie onderscheidt zich van de glitsa doordat deze het hout een rodere kleur geeft en geen glans. Het voordeel van de monocoat is dat het aangebracht wordt in één laag. Mocht je zelf je tafel willen bewerken, dan wordt deze aangeraden. Verder biedt het de tafel net als de lakken hierboven een goede bescherming tegen vlekken tijdens gebruik van de tafel.

Timbercoat

De timbercoat lijkt erg qua afwerking erg op epoxy. Timbercoat is geschikt voor buiten en daarom een goede optie voor buitentafels

Kasten op maat

De kast die perfect past bij jouw interieur

Wij ontwerpen de meeste kasten die onze winkel staan zelf. Het is daarom zeker mogelijk om een kast op maat te laten maken of om een kast die we hebben staan in een andere maat te bestellen. De wachttijd voor een kast op maat is tussen de twee tot vier maanden. Zie hieronder enkele van onze kasten voor inspiratie.

Salontafels

Voor ieder wat wils

Net als onze kastjes, laten we geregeld nieuwe salontafels en tv-meubels ontwerpen. Verder bieden we onze klanten de mogelijkheid om zelf salontafels samen te stellen. Dit kan door zelf een salontafel blad (teak of boomstamschijf), een afwerking en onderstel te kiezen. Zie hieronder enkele voorbeelden.