Wie zijn wij?

Ars Longa in gevestigd in Drempt en is – sinds 1998 – een klein en bijzonder bedrijf, waar je kwaliteitsmeubelen en andere producten aantreft voor binnen en voor buiten. Aan Ars Longa Drempt grenst de Ars Longatuin, vind hier meer over onze tuin. 

Zowel het bedrijf als de tuin veranderen regelmatig waardoor een bezoekje altijd weer nieuwe impressies geeft.

Een echt familiebedrijf

Frank van Doren is eigenaar van het bedrijf. Samen met zoon Wiebe runnen zij het bedrijf. Daarnaast tref je schoondochter Anouk aan in de verkoop en helpt dochter Juliska met de marketing en de site. De partner van Frank, Jeannette, springt af en toe bij en verleent hand en span diensten. Een echt familiebedrijf dus, waar we ons enorm voor inzetten en waar we trots op zijn.

Lage prijzen

De prijzen van Ars Longa zijn vaak een stuk lager dan bij andere bedrijven. Dit komt omdat je hier niet betaalt voor de tussenhandel en een peperdure locatie. Onze locatie heeft een persoonlijk karakter en Frank reist zelf geregeld de wereld over voor de inkoop. Het bedrijf is per mail goed bereikbaar, per telefoon soms wat lastiger. Vandaar: bij vragen, stuur een mail.

Ars Longa frank en wiebe Zoon Wiebe & Vader Frank

Klein & persoonlijk – voor & nadelen

Omdat Ars Longa zo’n klein bedrijf is, kan het soms zijn – in drukke tijden – dat er wat wachttijd geldt op verkoopdagen. Ook kan Ars Longa niet, zoals een internetbedrijf, het principe ‘ vandaag besteld, morgen bezorgd’ toepassen. Elk product is bijzonder en uniek en er zal altijd een lever-of wachttijd zijn, tenzij je een product koopt dat bij ons op voorraad is en je zelf meteen meeneemt. Maar tegenover dit mogelijke nadeel staat wel dat je persoonlijk benaderd wordt en een uniek product koopt.

Duurzaame andere meubelen

Ars Longa biedt duurzame en ‘andere meubelen’, voor ‘in en om het huis’, aan voor een goede prijs. Frank zoekt letterlijk de mooiste, bijzonderste en stevigste producten zodat we deze aan kunnen bieden aan onze klanten. Duurzaam door de hoge kwaliteit en lage slijtagegevoeligheid, maar ook duurzaam met het oog op het milieu. Ars Longa kiest zoveel mogelijk voor gerecycled (teak)hout, hoewel we eerlijk moeten zijn: we kunnen helaas niet 100% garanderen dat er geen plantagehout gebruikt wordt. Omdat Frank zelf zijn producenten bezoekt kan hij toezien op goede arbeidsomstandigheden van de arbeiders.

Wij zien graag een wereld waarin niet zozeer groei, maar vooral ontwikkeling, duurzaamheid en kwaliteit voorop staan.

Image result for timber legality verification
 

 

Een impressie van de winkel door de jaren heen