Ars Longa is een familiebedrijf. Wij zijn een familie van dromers. Wij dromen van mooie en bijzondere meubels gemaakt van natuurlijke materialen, die jaren meegaan. Maar voor ons blijft het niet bij dromen: in onze winkel zijn deze meubels daadwerkelijk te vinden! Ook dromen wij van een prachtige plek, waar de natuur kan groeien en bloeien. En ook deze droom maken wij waar: dat doen we in de Ars Longatuin.

Zowel het bedrijf als de tuin veranderen regelmatig waardoor een bezoekje altijd weer nieuwe impressies geeft. Combineer in de zomer een bezoekje aan onze winkel met die aan onze theetuin en met die aan prachtige dorpjes, stadjes en kastelen in onze buurt.

Lage prijzen

De prijzen van Ars Longa zijn vaak lager dan bij andere bedrijven. Dit komt omdat je bij ons niet betaalt voor de tussenhandel en een peperdure locatie. Onze locatie heeft een persoonlijk karakter en we reizen zelf de wereld over voor de inkoop. Daardoor koop je bij ons bijzondere producten voor een redelijke prijs.

Klein & persoonlijk

Ars Longa is een klein bedrijf dat persoonlijk en eerlijk advies geeft. Het nadeel hiervan is dat je soms in de winkel moet wachten of dat de communicatie langzamer gaat. Het voordeel, er is altijd aandacht voor hetgeen jij zoekt en je kan afspraken maken buiten onze winkeltijden. Wij zijn het best bereikbaar per mail. 

Duurzaam andere meubelen

Onze producten zijn duurzaam door de hoge kwaliteit en door de keuze van het materiaal. We kiezen voor gerecycled (teak)hout en plantagehout. We controleren zelf de werkwijze en arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers. Helaas kunnen we niet alles controleren en weten we niet de herkomst van al onze producten. 

Vader Frank

In 1998 heeft Frank met zijn toenmalige partner Ars Longa opgericht die hij nu met zijn kinderen runt. In de eerste jaren importeerde en verkocht het bedrijf potten. Frank is een reiziger en tijdens zijn pottenjacht in Azië viel zijn oog op de prachtige houten meubels uit Indonesië. Met zijn ondernemerschap wist deze wiskundige bijzondere meubels voor een goede prijs naar Nederland te halen. Dit werd gevolgd door mozaiektafels uit Marokko en potten uit Zuidoost Azië. Toen het bedrijf begon te lopen, zegde Frank zijn baan als wiskunde docent op en ging fulltime werken aan zijn hobby: bijzondere meubels importeren uit het buitenland. Frank richt zich op de financien, productie en inkoop van meubels.

Zoon Wiebe

Sinds 2018 werkt Wiebe full-time in de winkel. Wiebe is verantwoordelijk voor alles in de winkel: klantcontact, verkoop, maatwerk en bezorgingen. Als je bij ons iets wilt kopen heb je contact met Wiebe, vanaf het begin tot aan het einde. Hierdoor kent Wiebe onze klanten goed; hij onthoudt je vragen, je wensen en kent je bij naam en meubel. Wiebe is klantvriendelijk en altijd bereid je even met iets te helpen. Wiebe komt zijn afspraken na. Maar, omdat het soms druk kan zijn in de winkel kan het zijn dat hij onverhoopt toch iets vergeet. Mocht dit zo zijn, bel of mail vooral. Als je naar onze winkel komt, heb je contact met de immer opgewekte Wiebe. Wiebe doet zijn werk met veel plezier en krijgt energie van tevreden klanten. Langzaamaan neemt Wiebe meer taken over van zijn vader.

Dochter Juliska

Net als Wiebe is Juliska opgegroeid met Ars Longa, waar ze vaak bijsprong. Ze woont als enige niet bij het bedrijf, maar vindt het heerlijk om ‘thuis’ te komen. Juliska heeft wat trekjes van haar vader: ze reist graag en geniet van al het moois in het buitenland. Ook is ze analytisch en heel goed met de cijfers. Juliska is – naast haar baan – gedreven bezig met het bedrijf. Haar focus ligt op de marketingactiviteiten, website en social media kanalen. Ze is ‘de vrouw achter de schermen’, die zorgt dat klanten ons kunnen vinden. Met een opleiding ‘Sustainable Business and Innovation’ op zak, kijkt ze bovendien mee naar de duurzaamheidskansen van het bedrijf en wil ze – net als haar vader – het bedrijf altijd verbeteren.