Boomstamtafel op maat

Bij ons kies je jouw droomtafel in 3 stappen.

Je unieke boomstam tafelblad

De gewenste afwerking

Het onderstel

Voor inspiratie ga naar onze inspiratie pagina

 

1. Je unieke boomstam tafelblad

Zo op de website komen de boomstambladen niet tot hun recht. Dit komt deels door de belichting in onze loods en de krijt tekening. Maar ook door het ontbreken van een afwerking van het blad. Het type afwerking dat je kiest bepaalt grotendeels hoe de tekening van het blad naar voren komt. Maak je geen zorgen, het krijt gaat er zo af.

2. De gewenste afwerking

Skylt – Standaard

Skylt is een van onze meest gekozen lakken. Het is een matte, naturel lak die dicht bij de huidige kleur van het hout blijft. Het is een goede lak die door ons in drie lagen wordt aangebracht zodat hij de tafel optimaal beschermt en kans op scheuren maximaal verkleint. 

Glitsa – Standaard

Glitsa is een veel gekozen lakken voor mensen die de kleuren van het hout graag willen exentreren. Deze lak vergroot het contrast van de tafel. De donkere stukken van de tafel worden donkerder en lichtere stukken geler waardoor de tekening van het boomstamblad duidelijker wordt.

Monocoat puur – standaard

Net als de glitsa zorgt deze olie dat het hout donkerder wordt maar dan zonder glans. De olie onderscheidt zich doordat deze het hout een donkerder kleur geeft en geen glans. De monocoat wordt aangebracht in 1 laag.

Monocoat met kleur- op aanvraag

Net als de glitsa lak zorgt deze olie voor een donkerdere kleur van de tafel maar dan zonder glans. Het wit in de olie maakt het hout lichter en zachter van kleur. De monocoat wordt aangebracht in 1 laag.

Epoxy – op aanvraag

Epoxy geeft de tafel een dikke, harde, glanzende beschermlaag die het hout luchtdicht afsluit en het hout donkerder maakt. Epoxy is geschikt voor vele doeleinden (zoals opvullen van gaten) maar is prijzig. Geinteresseerd? Neem contact op over de mogelijkheden en kosten.

Timbercoat (Botenlak) – op aanvraag

Timbercoat is een uniek houtbeschermingsmiddel voor buiten en daarom een goede optie voor buitentafels. Deze afwerking lijkt op epoxy eb beschermt een buitentafel 3-4 jaar tegen weersinvloeden en UV straling.

3 Het onderstel

Als derde komt het onderstel. Zie hieronder ons aanbod en voorbeelden van complete tafels.

Bij ons in de loods

Meer informatie?

Neem contact op voor vragen over maatwerk en het aanvragen van een offerten. Of, zie bij inspiratie maatwerk ideëen van onze klanten.

Neem contact op Vind meer inspiratie
Ars Longa
4.2
Based on 48 reviews
powered by Google
Emmy Vanhommerig
Emmy Vanhommerig
21:59 18 Feb 20
Heel interessant. Veel keuze en vakmanschap
Mireille Pronk
Mireille Pronk
14:24 15 Feb 20
Prachtige meubels.
Stephanie de Boer
Stephanie de Boer
08:54 29 Jan 20
Eind 2019 hebben wij een prachtig tafelblad en onderstel gekocht bij Ars Longa. We waren al een tijdje op zoek naar het... perfecte blad voor ons. Bij Ars Longa werden we vakkundig geholpen door de eigenaar die ruim de tijd voor ons nam. We hebben uiteindelijk voor een iets groter blad gekozen , met prachtige gaten erin. Ze hebben de gaten vakkundig opgevuld met epoxy. De levering verliep ook vlot en soepel. Binnen enkele weken hadden we het blad in huis. De montering werd vakkundig gedaan. Wij zijn super blij met onsze prachtige tafel! Dankjewel!lees meer
Marloes uit Vaals
Marloes uit Vaals
08:55 06 Nov 19
We zijn heel tevreden met onze prachtige boomstamtafel van teak. Levering is goed gegaan, alles zat er bij. Niet... beschadigd en zorgvuldig ingepakt. We hoefden zelfs de factuur achteraf pas te betalen. Ik heb gevraagd om foto's van de tafelbladen zodat we zelf de voor ons mooiste uit konden kiezen en ook dat was geen probleem. Wat nog beter kan, is de reactietijd op vragen via mail of telefoon. Het is niet erg als het wat langer duurt, maar geef dit dan aan zodat de klant weet wat hij kan verwachten.lees meer
Dorothee
Dorothee
12:20 07 Aug 19
Ontzettend aardige jongens die daar werken, echter de eigenaar is niet zo fijn. Lokt je met een gunstige prijs voor... één blad van ca 100 cm rond voor 200 euro. Dan kies je er één is deze opeens 495 euro, en bij het afrekenen wil zijn zoon opeens 695 euro. Dit is geen zaken doen natuurlijk. Erg sneu voor de 2 jongens die ons blad keurig opgeknapt hadden en niets teveel was. Erg jammer 😰 maar we zijn zonder vertrokken. Drie uur autorijden voor niks!lees meer
Jan Smits
Jan Smits
07:30 22 Aug 18
Zeer onverwachte en mooie plek. De meubelen zijn het waard om te bekijken en de prijzen zeer redelijk. Veel keus in... mozaïektafels. Maar het hoogtepunt is toch wel de zeer bijzondere tuin waar de eigenaren veel aandacht hebben besteed. Exotische planten, leuke doorkijkjes en geheime paadjes. Een bezoekje waard!lees meer
Volgende beoordelingen